De Tre Brødre

Kort om husene som kalles «De Tre Brødre». «De Tre Brødre» er tre eldre hus som ligger rett ved siden av hverandre i Maza Pils gate 17, 19, og 21. Husene er særegne og er med på å sette farge på den allerede spektakulære gamlebyen. Rigaguiden skriver dette om «De Tre Brødre»:

«Navnet henviser til tre spesielt godt bevarte trehus som ligger i Maza Pils gate nummer 17, 19 og 21. Det hvite huset til høyre på bildet ble bygget på 1500-tallet, og er den mest middelalderlige huset. Det gule i midten ble bygget i 1646, mens grønne ble bygget på midten av 1800-tallet. Dette gjør at hver og ett av de tre husene representerer ulike stadier i Rigas arkitektoniske epoker. Det latviske museet for arkitektur holder til i det hvite huset. Maza Pils betyr ”de små slotts gate”, og i denne gaten vil du finne noen av de vakreste bygningene i Riga. »

1.    De tre brødrene

De tre brødre, med arkitekturmuséet i midten.

2.

riga01

3. Det finnes plansjer både på døren til midterste huset og ved siden av husene som beskriver dagens funksjon. Vi fant ingen informasjon om den historiske bruken av huset, men til gjengjeld fikk vi utdelt brosjyrer ved inngangen,  der stedets rike historie blir beskrevet.

De tre brødrene

Brosjyre med oversikt over stedets historie.

4. Stedet blir idag brukt som arkitekturmuseum. Her finner man også ulike utstillinger og idag var det utstillingen «Nordic ID», med fokus på nordisk arkitektur, som ble utstilt.

20140918_102647

 

 

Referanser:

Rigaguiden.no

«3 Brothers in Riga», brosjyre fra Arkitekturmuséet.

 

 

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *